Shqip   Македонски   English
  Општина
Градоначалник, Совет
Администрација, Сектори
Единици
За граѓанинот  
Е-Услуги, Даноци
Формулари, Учество
во одлучување

Мојот град
Историја, Институции
Организации, Почесни
граѓани, Бизнис, Спорт
      Документи
Проекти, Буџет,
Урбанистички планови
Закони, Акти
Посети го Тетово
Природа, Одмаралишта, Историски објекти, Галерии, Музеи
Инфо
Ресторани, Хотели
Медиуми, Банки
Транспорт

 Посети го Тетово
 Одмаралишта
 
Природа
Одмаралишта
Историски објекти
Музеи
Места од интерес
 
Попова ШапкаОколината на Тетово со своите природни убавини и историски споменици, постепено се промовира како атрактивен туристички центар во Македонија. Водечко место во областа на туризмот  има Попова Шапка со убавините на Шар Планина во склоп на планинскиот масив, со релативна височина, снегот го разубавува овој мошне убав спортско-рекреативен центар. Центарот Попова Шапка се наоѓа на 1780 м. надморска височина, на 18 км од Тетово, на 48 км од Скопје(70 км од аеродромот во Скопје). До центарот се стигнува по асфалтен пат и преку жичарница со должина од 7 км, односно се пристигнува за 40 мин, со разлика на висина од 1400м.

Попова Шапка има 11-ски лифтови со должина од  7,7 км кои ги поврзуваат ски патеките со надморска височина од 1070-2510 м.Должина на ски патеките е 20 км од кои 3 се според критериумите на ФИС.
       
 
Политика на приватност
Контактирај ја Општината
Општина Тетово
Дервиш Цара бб
1200 Тетово
Република Северна Македонија

Тел. +389 44 511 930
Факс +389 44 511 962
Тел. 044 339 240
cabinet@tetova.gov.mk
info@tetova.gov.mk
       
       
Faqeja oficiale e Komunës së Tetovës - Официјална страница на Општина Тетово - Official website of Tetovo Municipality © 2014